Verdansk är en fiktiv stad och kartmiljö som introducerades i spelet Call of Duty: Warzone, ett battle royale-läge inom Call of Duty-serien. Kartan släpptes den 10 mars 2020 som en del av Warzone och byggde vidare på elementen från Call of Duty: Modern Warfare (2019).

Verdansk är en stor och detaljerad karta inspirerad av östra Europa, med ett varierat landskap som inkluderar stadsmiljöer, industriområden, skogar och berg. Staden har områden som Gora Dam, Downtown, Airport och Stadium, var och en med sin egen unika layout och stridstaktik.

Verdansk blev snabbt populär bland spelare på grund av sin storlek och variation, vilket gav utrymme för olika spelstilar, från skarpa stadsskjutningar till långa sniper-dueller på landsbygden. Kartan har en rik bakgrundshistoria kopplad till spelets lore och berättelse från Modern Warfare-serien.

I slutet av säsong 2 av Warzone blev Verdansk förstörd genom en nukleär attack, vilket gjorde plats för en ny version av kartan, kallad Verdansk ’84, som representerade en äldre, mer retrofuturistisk variant av den ursprungliga staden.

Under coronapandemin upplevde Call of Duty: Warzone och kartan Verdansk en enorm popularitet. Spelet lanserades i mars 2020, precis i början av pandemin, och blev snabbt en succé. Inom en månad efter lanseringen nådde spelet över 50 miljoner spelare. Vid slutet av 2020 hade Warzone samlat över 85 miljoner spelare världen över.

Pandemin, med dess lockdowns och sociala distansering, spelade en stor roll i spelets framgång, då många sökte efter underhållning och social interaktion online. Verdansk blev en plats där spelare kunde umgås, tävla och samarbeta i en tid när fysiska möten var begränsade.

Verdansk kommer att återvända till Call of Duty: Warzone under våren 2025. Detta meddelades under evenemanget Call of Duty: Next, där Activision bekräftade att den populära kartan kommer att återintroduceras som en del av Warzone-upplevelsen. Verdansk, som ursprungligen debuterade 2020, blev snabbt en av de mest älskade kartorna i Warzone, och dess återkomst har varit mycket efterlängtad av fansen. Den förväntas släppas under spelcykeln för Black Ops 6.

För de som längtar efter Verdansks återkomst, förväntas den sammanfalla med en säsongsuppdatering, sannolikt under säsong 3 eller 4 av Black Ops Gulf War.

Under Verdansk-eran i Call of Duty: Warzone ändrades metavapnen ofta från säsong till säsong på grund av balansuppdateringar och nya vapen som introducerades. Här är en översikt över några av de mest framstående metavapnen per säsong:

Säsong 1-2 (Våren 2020)

M4A1 (Assault Rifle): En mycket mångsidig och kraftfull AR med låg rekyl och snabb eldhastighet, populär i både långdistans och närstrider.

MP5 (SMG): Användes ofta som sekundärt vapen tack vare sin höga eldhastighet och starka närstridsprestanda.

Säsong 3 (Våren 2020)

Grau 5.56  (Assault Rifle): Blev snabbt populär tack vare sin stabilitet, höga räckvidd och precision, särskilt med långdistansbyggen.

HDR (Sniper Rifle): Dominerade långa avstånd på grund av sin höga skada och precision.

Säsong 4 (Sommaren 2020)

Bruen MK9 (LMG): Ett lätt maskingevär med låg rekyl och hög eldhastighet, vilket gjorde det mycket kraftfullt vid mellan- till långdistans.

Fennec (SMG): Ett nytt vapen som blev populärt för närstrider på grund av sin extremt höga eldhastighet.

Säsong 5 (Sommaren 2020)

Kilo 141 (Assault Rifle): En stabil AR med låg rekyl som blev ett pålitligt alternativ för långdistansskjutningar.

MP5 fortsatte vara ett pålitligt närstridsvapen, ofta i kombination med Kilo eller Bruen.

Säsong 6 (Hösten 2020)

SP-R 208 (Marksman Rifle): Detta marksman-rifle blev snabbt ett favoritvapen tack vare sin höga precision och snabba sikteshastighet.

AS VAL (Assault Rifle): Användes för sin höga eldhastighet och kraftfulla prestanda på kort avstånd, men begränsades av sin lilla ammunitionskapacitet.

Säsong 1 – Cold War integration (Vintern 2020/2021)

DMR 14 (Tactical Rifle): Detta halvautomatiska gevär dominerade metan med sin förmåga att snabbt skjuta två skott och döda, särskilt på mellanavstånd.

Mac-10 (SMG): Blev snabbt populärt på grund av sin extremt höga eldhastighet och användes ofta i kombination med DMR 14.

Säsong 2 (Våren 2021)

AUG (Tactical Rifle): Ett burst-gevär som var extremt kraftfullt på långdistans, med förmågan att snabbt eliminera fiender med sina burst-skott.

FFAR 1 (Assault Rifle): Populär som ett nära-hålls AR, kombinerat med AUG för hybridprestanda på kort och lång räckvidd.

Säsong 3 (Våren 2021)

CR-56 AMAX (Assault Rifle): Detta gevär var högt uppskattat för sin höga skada och utmärkta prestanda på mellanavstånd.

Kar98k (Marksman Rifle): Ett extremt populärt val för långdistans med sin snabba ADS-tid och höga skada.

Säsong 4 (Sommaren 2021)

MG 82 (LMG): Snabb eldhastighet och låg rekyl gjorde MG 82 till ett av de starkaste vapnen i början av säsongen innan det blev nerfat.

C58 (Assault Rifle): Ett starkt AR med hög skada, särskilt effektiv på mellanavstånd.

Säsong 5 (Sommaren 2021)

EM2 (Assault Rifle): Detta vapen var extremt kraftfullt på långdistans på grund av sin höga skada och stabilitet, även om dess långsamma eldhastighet var en utmaning.

OTs 9 (SMG): En ny SMG som blev en favorit på grund av sin snabba tid-till-död på nära håll.

Säsong 6 (Hösten 2021)

XM4 (Assault Rifle): Ett mycket mångsidigt vapen som användes på alla räckvidder tack vare sin stabila rekylkontroll.

LAPA (SMG): Ett relativt nytt vapen som snabbt blev populärt på grund av sin rörlighet och eldhastighet.

Varje säsong hade sina unika balansjusteringar som påverkade vilka vapen som ansågs vara “meta”, men dessa är några av de mest populära vapnen i respektive säsong i Warzone under Verdansk-perioden.

Här är några builds som var populära under Verdansk tiden.

5 1 vote
Article Rating
klaner
Previous articleTillbaka på Twitch
Next articleHow to Mod Your Original Xbox in 2024: Complete Guides
enCyde avatar
Stubborn and slightly annoyed nerd. I'm a Dad above all else. All articles and posts are made as a private person.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Joel
Joel
1 day ago

Fy fan vilken tripp! Hoppas dom inte har fuckat upp allt för mycket när den kommer tillbaka i vår 😅😅😅