När Call of Duty Mobile startar Säsong 9 (2024) med den efterlängtade uppdateringen “Zombies Are Back”, välkomnas spelare med ett antal justeringar av vapen, operatörsförmågor och scorestreaks.

Dessa förändringar syftar till att balansera spelet, göra vissa vapen mer användbara och dämpa effekten av andra. Här är en omfattande genomgång av de viktigaste vapenuppdateringarna:

Buffade vapen

Flera underpresterande vapen har blivit förbättrade för att öka deras effektivitet i spelet:

LAG 53: Detta vapen har nu en signifikant ökad huvudskottsmultiplikator (från 1,5x till 2,3x) och en 7% snabbare eldhastighet. Dessa förändringar gör det mer konkurrenskraftigt i mellandistansstrider.

Kilo 141: Marksman Barrel har fått en kraftigt reducerad straffning på sidoförflyttning, vilket ger användarna större rörlighet utan att offra eldkraft.

AGR 556: Justeringar i skadedata tillsammans med förbättrade multiplikatorer för huvud- och bröstskott ökar dess dödlighet. ADS-tiden har också förkortats, vilket gör det mer effektivt i snabba strider.

Type 25: Känd för sin mångsidighet har Type 25 fått minskad rekyl och kortare sprint-till-skjut-tid, vilket gör att spelare återhämtar sig snabbare efter att ha tagit skada.

Nerfade vapen

Medan flera vapen fått förbättringar, har andra fått justeringar för att minska deras dominans:

BP50: .30 Russian Short 60 Round Drums-attachment har fått reducerad sidoförflyttningshastighet och ökad straff för kulhastighet, vilket minskar dess effektivitet i långdistansstrider.

Peacekeeper MK2: Tidigare ett av de mer smidiga automatkarbinerna, har Peacekeeper nu minskad räckvidd och nerf på dess ADS-förflyttningshastighet, vilket begränsar dess möjligheter att övermanövrera fiender.

Operatörsförmågor, scorestreaks och andra justeringar

Säsong 9 introducerar också förändringar i operatörsförmågor och poängstreaks som påverkar spelets taktik:

TAK-5: Ger nu en ökad hälsoboost från 50 till 60, vilket gör det ännu viktigare för att hela lagkamrater i närstrider.

Havoc Operator: Denna operatörsförmåga har fått förbättrad räckvidd och en större radie, vilket gör den mer användbar i taktiska situationer.

Recon: Fiendedetekteringsradien har ökat, vilket gör den mer värdefull i Battle Royale genom att nu identifiera fiender inom 12 meters radie.

Scorestreak-förändringar

Scorestreaks som MQ-27 Dragonfire och Hawk X3 har också justerats för att balansera deras inverkan på slagfältet. Dragonfire har fått ökad bulletkapicitet medan Hawk X3 har förbättrad skada och räckvidd, vilket gör dessa scorestreaks ännu dödligare.

Sammanfattning

Vapenuppdateringarna i COD Mobile Säsong 9 speglar utvecklarnas strävan efter att skapa en dynamisk och konkurrenskraftig spelupplevelse. Genom att förbättra mångsidigheten hos underanvända vapen och justera överpresterande vapen, säkerställer denna uppdatering att spelarna behöver anpassa sina strategier för att förbli konkurrenskraftiga i spelets ständigt föränderliga meta.

För en fullständig lista över förändringarna och hur de kan påverka dina favorit byggen, se till att dyka in i den nya säsongen och utforska den uppdaterade metan själv.

0 0 votes
Article Rating
Previous articleVarför Call of Duty: Infinite Warfare anses vara det sämsta spelet i serien
Next articleMOAB i Call of Duty: En Legacy av Kraft och Precision
enCyde avatar
Stubborn and slightly annoyed nerd. I'm a Dad above all else. All articles and posts are made as a private person.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander
Alexander
13 days ago

BP50 var fan skön alltså, undra vad som blir meta denna gång. Jag misstänker att LAG 53 kommer bli vass då den redan nu är helt okej. Vi får se